Папа Римський застряг у ліфті на 25 хвилин. У Ватикані були проблеми з електрикою

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Папа Франциск запізнився на свою недільну проповідь на площі Святого Петра, бо застряг у ліфті в Ватикані, повідомляє Reuters.

Папа просидів у ліфті 25 хвилин і дочекався прибуття команди пожежників, які мали його звільнити.

«Я маю вибачитися», — сказав усміхнений понтифік, почавши проповідь приблизно на 10 хвилин пізніше, ніж передбачалося.

Він пояснив, що у Ватикані була проблема з електрикою і що він змушений був сидіти в ліфті, поки його не звільнили співробітники пожежної охорони Ватикану.

«Оплески пожежній команді», — сказав він натовпу.

  • Ватикан розгляне питання про дозвіл деяким одруженим чоловікам бути священниками в регіоні Амазонія, Південна Америка. Таким чином церква хоче боротися з нестачею духовенства там.
  • Папа Римський Франциск затвердив нову редакцію християнської молитви «Отче наш» англійською мовою. Її мета — перекласти відповідальність за спокусу вірянина на Сатану, оскільки раніше за це «відповідав» Бог. У новій редакції рядок «І не введи нас у спокусу» тепер звучатиме як «Не дай нам піддатися спокусі».
  • Пʼятеро чоловіків, троє з яких є братами, подали федеральний позов до окружного суду США в Сент-Полі (штат Міннесота) проти Ватикану. Вони стверджують, що в дитинстві стали жертвами сексуального насильства з боку католицьких священників.
  • Папа Римський Франциск благословив створення у Ватикані жіночої футбольної команди. Більше половини команди складуть співробітниці Ватикану, а також дружини й дочки співробітників.