Бойовики зірвали демонтаж зруйнованого мосту в Станиці Луганській

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Українська сторона на Донбасі не змогла демонтувати і вивезти пошкоджені елементи мосту в Станиці Луганській через бойовиків, які відмовилися надати гарантії безпеки будівельникам. Про це повідомляє пресслужба Штабу ООС.

«Через СММ [Спеціальна моніторингова місія] ОБСЄ до НЗФ [незаконні збройні формування] РФ було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що була отримана відмова щодо гарантій безпеки та відмова їх забезпечити, пояснюючи це відсутністю детального плану відновлювальних робіт», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що на 1 вересня був запланований демонтаж, розбирання та вивезення зруйнованих металевих конструкцій мосту.

Проте ввечері, 31 серпня, бойовики відмовили представникам «Укртрансмосту» в огляді споруди. Фахівці були змушені залишити територію.

«...блокування окупаційною адміністрацією робіт в Станиці Луганській в черговий раз свідчить про цілеспрямоване недотримання збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями своїх зобов’язань, пов’язаних з відновленням інфраструктури в даному районі», — підкреслюється в повідомленні.