Протести в Гонконзі: рух поїздів в аеропорт зупинили через активістів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Гонконзі рух поїздів до міжнародного аеропорту і виставкового центру AsiaWorld-Expo зупинили через протести активістів. Про це повідомляє місцева телерадіомовна корпорація Radio Television Hong Kong.

Протестувальники намалювали на стінах аеропорту графіті й розгромили термінали для безконтактної оплати проїзду. Через це пасажирам рекомендували прибувати в аеропорт як мінімум за дві години до вильоту, замість стандартних 50 хвилин.

Доступ до громадського транспорту активістам перегородили правоохоронці. У відповідь на це демонстранти почали скандувати гасла і будувати барикади.

  • Активісти в Гонконзі закликали учасників протесту блокувати роботу аеропорту в неділю і понеділок. Спеціально для цього люди будуть перевантажувати автомобільне і залізничне сполучення.
  • Активісти в Гонконзі влаштували спільний перегляд фільму про Революцію гідності на великому екрані.
  • Центральний уряд Китаю заборонив адміністрації Гонконгу йти на поступки громадянському протестному руху.
  • Правоохоронці в Гонконзі 26 серпня почали розганяти мітингувальників за допомогою зброї для пейнтболу.
  • В результаті зіткнень у ніч на 25 серпня правоохоронці Гонконгу затримали 29 осіб.
  • Гонконзькі протестувальники, натхненні продемократичними виступами, роблять собі тату. Один з місцевих художників пропонує протестні тату безкоштовно — він малює стилізовану парасольку, яка стала символом акцій проти центральної влади країни.