У Мексиці знайшли таємні поховання з рештками п’яти тисяч людей. Усі вони жертви нарковійн

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У Мексиці знайшли три тисячі таємних поховань з рештками майже п’яти тисяч убитих під час воєн наркокартелів. Про це повідомляє The Guardian.

За словами очільниці національного комітету з пошуку зниклих безвісти Карли Куїнтані, багато останків ще не ідентифіковані, а цифри про загиблих ще не остаточні. Влада Мексики тільки-но розпочала офіційний підрахунок жертв нарковоєн у країні, тож пошукові загони продовжують роботу.

Карла Куїнтані повідомила, що нещодавно один із таких загонів знайшов у штаті Сіналоа сумки, повні тисяч кісток пальців. Імовірно, людям під час тортур відрізали руки.

Нарковійни у Мексиці

Сплеск насильства в Мексиці, якому передував розпад у 1990-х роках колумбійських наркосиндикатів, стався 2006 року через посилення конкуренції між наркокартелями. Це спричинило конфронтацію з урядовими військами і поліцією. Відтоді загинуло понад 200 тисяч людей, понад 40 тисяч зникли безвісти, зазначає The Guardian. Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор почав активну кампанію з пошуку зниклих — він обіцяє мексиканцям створити спеціальну базу даних.