На Донеччині прокурора звільнили за лайки бойовикам «ДНР» в «Одноклассниках». Вона каже, що її сторінку зламали

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Верховний суд визнав законним звільнення прокурора відділу державного звинувачення прокуратури Донецької області за «повагу до комунізму та бойовиків «ДНР» у російській соцмережі «Одноклассники».

Як повідомляє «Судова влада України», прокурор звернулася до суду із позовом, у якому просила визнати протиправним і скасувати рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії про її звільнення з посади.

Комісія визнала, що прокурор у соцмережі «Одноклассники» висловлювала повагу до комуністичної символіки, підтримувала пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного режимів, прихильно ставилася до закликів до агресивної війни та відверто підтримувала учасників «ДНР», ставлячи «лайки» відповідним дописам.

На неї поскаржився колега, який зазначив, що прокурор висловлювала в соцмережі зневагу до України та підтримку військових дій Росії, що є дисциплінарним порушенням, передбаченим законом «Про прокуратуру».

Натомість прокурор заявила, що лайки були випадкові та пояснила це діями своєї малолітньої дочки, сторонніх осіб та хакерів, які нібито зламали її сторінку. Однак Верховний суд відкинув ці скарги через те, що позивачка ніколи не змінювала свій пароль і не видаляла дописи, які, як вона вважає, створили сторонні люди.