Медведчук і Рабінович відвідали в «Лефортово» українських політвʼязнів Клиха та Карпюка

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

30 серпня до московського слідчого ізолятора «Лефортово» прибули кум Путіна і голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і співголова ОПзЖ Вадим Рабінович. Вони відвідали українських політвʼязнів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха. Про це повідомляє «112-Україна».

«Ми приїхали виправити деякий моменти, можливо, чим-небудь допомогти, а далі ми навіть не хочемо на цю тему говорити з однієї простої причини — чим менше на тему звільнення говориш, тим швидше люди будуть вдома», — сказав у коментарі Рабінович.

Також він додав, що привезли українцям сало з хлібом, і завірив, що Клих і Карпюк почуваються добре.

«Ми зустрічалися з Миколою Карпюком і Станіславом Клихом. Ми подивилися, в якому вони стані. Хочу вам розповісти секрет, який розповідати не можна, але я розповім: ми привезли їм полтавське сало, підкопчене сьогодні вночі на соломі, з українським хлібом, усе це розрізали, мені аж самому захотілося. Повірте мені, вони дуже були раді такому подарунку зі своєї землі. Віктор Володимирович привіз ще Клиху цукерки, від матері лист. Ми з ними поспілкувалися. Я думаю, що хлопці в нормальній формі, добре виглядають, оптимістично налаштовані», — зазначив Рабінович.

Зі свого боку Віктор Медведчук зауважив, що найближчим часом очікуються хороші новини щодо обміну полонених.

«Справді це питання серйозно просунулося, і тому це все дає впевненість у тому, що найближчим часом цей обмін відбудеться, і в цей обмін буде включено тих людей, зокрема з приводу заільнення яких ми тривалий час порушували питання. І ми сьогодні були раді їх побачити, вони були раді отримати привіт з України, від родичів», — розповів Медведчук.

Раніше керівник правозахисної групи «Агора» Павло Чіков повідомляв про те, що у «Лефортово» не допустили адвокатів незаконно засуджених українців Володимира Балуха і Олександра Кольченка — Ольгу Дінзе та Світлану Сидоркіну.

  • У ніч на 30 серпня новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка із посиланням на працівницю Верховної Ради Анну Ісламову повідомив, що обмін вʼязнями між Україною та Росією завершився. Про це повідомили також рідні одного з українських моряків. Ішлося про всіх 24 військовополонених моряків, а також про Олега Сенцова, Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка.
  • Пізніше речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що переговори між Україною та Росією щодо обміну досі тривають. Згодом вона уточнила, що у пʼятницю, 30 серпня, обміну не буде.
  • В Офісі президента теж не підтвердили завершення обміну вʼязнями. Як повідомила речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, переговори ще тривають.