Сенцов вперше за довгий час не зателефонував матері. Російські ЗМІ повідомляють, що його вивезли з колонії в Лабитнангі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують на території Росії, вперше за довгий час не подзвонив матері, хоча раніше завжди звʼязувався з нею в кінці кожного місяця. Про це «Крим. Реаліі» повідомила мати Сенцова Людмила.

«Ні, не подзвонив, хоча вчора, 28-го, був якраз місяць, як він дзвонив того разу. А він рівно через місяць на 20 хвилин починає дзвонити, але вчора не подзвонив. Чекала сьогодні, думаю, може... Дзвінка немає. Я чула тільки одне: буде якийсь обмін 33 на 33. Олег в цей список не ввійшов. Сказали так, ось я чула так. Коли я розмовляла з киянами позавчора, сказали, що він у Лабитнангі в тюрмі, в тій самі колонії. Ніде ніякого руху. Від Олега прийшов, у мене день народження був 12-го, рекомендований лист. Думаю, що таке. Він листівку послав. Уперше за всі 5 років з поздоровленнями і написав: “Мамо, ти вір, ми скоро обіймемося”. Ось це було написано», — розповіла Людмила Сенцова.

Тим часом російські ЗМІ стверджують, що вдень 28 серпня Олега Сенцова вивезли з колонії № 8 у місті Лабитнангі до Бутирської вʼязниці в Москві.

Зі свого боку захист засудженого українського режисера поки що не має інформації про його доставку до Москви. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Адвокат Дмитро Дінзе поки що не підтверджує інформацію про етапування Олега Сенцова з Лабитнангі. Ще кілька днів тому він був там, отримав листи. Однак спецетап авіацією міг перевезти його протягом дня», — написав у своєму Telegram-каналі керівник правозахисної групи «Агора» Павло Чиков.

В свою чергу голова політсили «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук в коментарі Інтерфакс-Україна заявив, що перемовини щодо обміну утримуваними особами між Україною і РФ в даний час тривають, однак питання обміну українського політвʼязня режисера Олега Сенцова остаточно не вирішене.

«Цим питанням займається офіційна влада і президент України пан Зеленський, його команда. Я знаю, що такі переговори зараз ведуться, але остаточного варіанту ще немає. Точно також остаточно не вирішене питання людини, яку ви назвали — Сенцова», — сказав Медведчук.