Головред «РИА Новости Украина» Вишинський буде йти на обмін вʼязнями

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського планують обміняти в межах домовленостей між Україною та Росією. Про це theБебелю повідомило джерело, близьке до перегорів.

«Вишинський буде йти на обмін, але яка процедура, оскільки немає вироку, не зрозуміло», — зазначило джерело.

Адвокат Вишинського Андрій Доманський у коментарі theБабелю сказав, що нічого не знає про ймовірний обмін. За словами юриста, його підзахисний не збирається писати прохання про помилування на імʼя президента Володимира Зеленського. Також Доманський додав, що він не бере участі в жодних переговорах стосовно обміну.

Раніше Вишинський відмовився від обміну в межах одночасної передачі вʼязнів між Росією та Україною. Він заявив, що не проситиме про помилування, оскільки не вважає себе винним. Вишинський планував домагатися свого виправдання та звільнення в українських судах.

  • 28 серпня керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Він перебував під вартою 1 рік і 3 місяці.
  • Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. Йому кілька разів продовжували арешт, востаннє він мав тривати до 19 вересня.
  • 21 серпня російське агентство Интерфакс повідомило, що Росія може видати незаконно засуджених Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха й Олександра Кольченка Україні. Проте адвокати українських політвʼязнів цю інформацію не підтвердили. 28 серпня Валентин Рибін, адвокат росіян, увʼязнених в Україні, повідомив про відкладення обміну на невизначений час.