Прокуратура Києва вимагає арешту ексміністра Богатирьової

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Прокуратура Києва вимагає арешту ексміністра Богатирьової

Раїса Богатирьова у посольстві США в Україні, архів

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Прокуратура Києва подала до Печерського райсуду клопотання про арешт ексміністра охорони здоровʼя уряду Януковича Раїси Богатирьової, яку затримали 27 серпня в аеропорту «Жуляни». Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Зазначається, що в 2015 році Печерський райсуд ухвалив клопотання про обрання запобіжного заходу Богатирьовій у вигляді тримання під вартою. Згідно з ухвалою, ексміністра мають доставити до суду впродовж 48 годин після затримання. Час засідання, на якому розглянуть запобіжний захід Богатирьовій, буде визначено під час автоматичного розподілу справ у суді.

Хто така Богатирьова і в чому її звинувачують?

Раїса Богатирьова обіймала посаду віцепремʼєра — міністра охорони здоровʼя України в уряді Миколи Азарова з 2012 по 2014 рік. Перед цим була заступником глави фракції Партії регіонів. В Україні Богатирьову оголосили в розшук з жовтня 2014 року, а 12 січня 2015 року її оголосили в міжнародний розшук. Богатирьова — головна підозрювана у справі про корупційну схему закупівель ліків у Міністерстві охорони здоровʼя в 2012—2014 роках. Її підозрюють за статтею про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК). За даними слідства, сума збитку склала 1,26 млрд грн. 20 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва зобовʼязав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Богатирьової.

  • В аеропорту «Жуляни», відразу після прильоту в Україну затримали ексміністра охорони здоровʼя часів Віктора Януковича Раїсу Богатирьову — вона прибула прямим рейсом з Мінська.