Колишньому працівнику Google загрожує 10 років вʼязниці за продаж Uber технологій для безпілотних авто

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишній інженер Google Ентоні Левандовські постане перед судом у справі про крадіжку комерційної таємниці. Про це йдеться у повідомленні Міністерства юстиції США.

Чоловіка звинувачують у тому, що він продав вкрадені технології для безпілотних авто компанії Uber. В обвинувальному акті Левандовські звинувачують у 33 епізодах крадіжки та продажу комерційної таємниці. Левандовські може отримати до 10 років тюрми, а також штраф у розмірі до $250 тис. Крім цього, з нього можуть стягнути компенсацію у $18 тиc. за кожен епізод, загальна сума становитиме майже $600 тис.

За даними слідства, Левандовські вкрав деякі файли щодо технологій, призначених для впровадження у безпілотних машинах, зокрема, схеми комп’ютерних плат, інструкції з їх встановлення, дані про тести та багато іншого. Через декілька місяців після цього він звільнився з Google і створив власну невелику компанію, яку Uber купила за $680 млн.

Прокуратура не висувала звинувачення проти Uber, оскільки компанія допомагала розслідуванню.

  • Американська корпорація Google заборонила своїм працівникам обговорювати в робочих чатах і форумах політику компанії. Оновити рекомендації зі спілкування на підприємстві вирішили після того, як довелося згорнути кілька перспективних проєктів.
  • Президент США Дональд Трамп звинуватив Google у допомозі Гілларі Клінтон на виборах шляхом маніпуляції голосами виборців на її користь.