Вночі: США готові до «нормандського формату», українка стала чемпіонкою світу з шашок, а Space X випробувала прототип ракети Starship

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У США готові до переговорів у «нормандському форматі»

Радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон допускає, що Сполучені Штати чи Велика Британія візьмуть участь у переговорах у «нормандському форматі». Про це він заявив у інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Нормандський формат» може тривати, якщо цього хочуть сторони-учасники. Якщо вони вважають, що це прийнятний шлях, аби рухатися вперед, то США і, я впевнений, Велика Британія будуть раді взяти в цьому участь. І питання до представників влади України — який шлях, на їхню думку, матиме найбільше переваг. Ми будемо раді їх підтримати», — сказав Болтон.

За його словами, президенти Володимир Зеленський і Дональд Трамп зможуть обговорити це питання на зустрічі у Варшаві.

НАБУ завершило розслідування проти ексголови ОДА Бриля

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування щодо колишнього голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, Бриль не вніс до електронної декларації за 2016 і 2017 роки доходи на загальну суму близько 43 млн грн, а декларацію за 2015 рік взагалі не подав. Серед незадекларованого у 2016—2017 роках майна — нерухомість, авто, доходи, корпоративні права.

Зараз матеріали справи готують для передачі до суду.

Українка стала чемпіонкою світу з шашок

Людмила Ведерко здобула титул чемпіонки з шашок на світових змаганнях у польському місті Закопане. Вони проводяться серед для людей з інвалідністю опорно-рухового апарату, вадами зору та слуху, повідомляє пресслужба Міністерства молоді та спорту.

«Титул чемпіонки світу з рапіду здобула Людмила Ведерко. Перемога не була легкою, була виборона в запеклій боротьбі. Підготував спортсменку заслужений тренер України Дмитро Мударисов», — йдеться в повідомленні.

Чемпіонат у Закопане ще триває, у ньому беруть участь також інші українці.

Space X випробувала тест-версію майбутньої ракети Starship

Американська космічна компанія SpaceX провела випробування Starhopper Mk1 — тестової версії майбутньої ракети Starship для польотів у навколоземний простір, а потім на Місяць і Марс. Про це повідомляє Space.com.

Запуск прототипу ракети провели у штаті Техас. «Зоряний коник» успішно виконав «акуратний стрибок» на висоту до 150 м і мʼяко приземлився. Утім, жителів найближчого селища Бока-Чіка у штаті Техас про всяк випадок попередили про небезпеку вибуху. Це повʼязано з невдачами під час попередніх випробувань.

Київську «Арену Сіті» виставили на продаж за 65 млн грн

Київський торгово-офісний центр «Арена Сіті», розташований поруч із Бессарабським ринком, виставили на продаж. Початкова ціна лота на аукціоні — 65 млн грн без ПДВ, свідчать дані на сайті Prozorro.Продажі.

Приміщення складається з двох частин: офісно-кабінетна (загальна площа 480 кв. м) і 26 автономних номерів готелю (496,3 кв. м).

Пропозиції щодо покупки прийматимуть до 20:00 29 вересня, сам аукціон відбудеться 30 вересня о 13:53. Розмір мінімального кроку підвищення ціни — 1% (650 тис. грн).

Взяти участь в аукціоні закликав голова Державної митної служби Максим Нефьодов.