УПЦ КП проти Мінкультури. Прихильники патріарха Філарета зірвали засідання суду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прихильники патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета зірвали засідання Окружного адміністративного суду Києва, який почав розгляд позову УПЦ КП до Міністерства культури про скасування наказу щодо ліквідації релігійної організації.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

На засіданні були присутні понад 50 вільних слухачів з числа прихильників УПЦ КП, які, попри часті зауваження суду, порушували порядок і вигукували: «Ганьба», а також вимагали відновити свій патріархат.

«Враховуючи те, що під час розгляду даної справи у залі перебували понад 50 вільних слухачів, які висловлювали підтримку даній особі, слухати справу було неможливо, і суддя оголосив перерву до 11 вересня», — зазначено в повідомленні.

Після оголошення про перенесення засідання прихильники Філарета заблокували зал судових засідань, тому суд не зміг розглянути низку інших справ. «Через події, які мали місце 27 серпня під час розгляду справи за позовом Української православної церкви Київського патріархату, суддя зобов’язаний звернутися до Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання в його діяльність зі здійснення правосуддя», — повідомили в суді.