Українська анімаційна стрічка «Кохання» отримала гран-прі міжнародного кінофестивалю в Фінляндії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Українська анімаційна короткометражна стрічка «Кохання» завоювала гран-прі міжнародного кінофестивалю в фінському місті Турку — Turku Animated Film Festival (TAFF). Про це повідомили в Держкіно.

Журі фестивалю присудило українській стрічці нагороду з таким формулюванням: «Фільм, який кидає довгий важкий погляд на рідне місто режисера. Це фрагментарно, анархічно, весело, глибоко критично і з любов’ю водночас», — ідеться в повідомленні.

Над стрічкою працювали режисер Микита Лиськов, продюсер Андрій Границя та композитор Антон Байбаков.

Світова премʼєра короткометражного анімаційного фільму «Кохання» відбулася на фестивалі анімаційного кіно в Ансі, після чого стрічка здобула низку перемог на інших міжнародних фестивалях в Україні та за кордоном.

  • Український Оскарівський комітет вибрав фільм Нарімана Алієва «Додому» (Evge) як претендента на премію «Оскар» від України. Про це повідомляють у Facebook на сторінці комітету.
  • 25 лютого в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія) відбулася церемонія вручення кінопремії «Оскар». Фільм «Зелена книга» отримав дві премії — як «Найкращий фільм» і «Найкращий оригінальний сценарій». Картина розповідає про реальну історію подорожі джазового піаніста Дона Ширлі і його водія та охоронця Тоні Ліпа у США в 1962 році. У дорозі вони користуються довідником «Зелена книга», де вказані безпечні для афроамериканців місця.