Партія «Голос» не подала кандидатів на голів жодного з комітетів у новій Раді

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Партія «Голос» не подавала кандидатів на голів комітетів у новій Верховній Раді. Про це сказав член партії «Голос» Ярослав Железняк після засідання підготовчої групи щодо роботи Верховної Ради IХ скликання

«Ми подавали наших кандидатів до різних комітетів на посади, які вони можуть очолити, якщо це не голови комітетів, то це буде перший заступник і так далі», — зазначив він.

За його словами, на голів комітетів претендує фракція «Слуги народу». «Фракція більшості, тобто «Слуги народу» також претендує на голів комітетів. Тому ми будемо дивитися на той керівний склад, який ми отримаємо завтра або післязавтра», — сказав Железняк.

  • Партія «Голос» представила свої вимоги до президента у частині парламентської реформи. Партія пропонує скасувати недоторканність депутатів, окрім випадків виконання ними їхніх функцій як законодавців. А також скоротити кількість нардепів до 300.
  • Від 29 серпня, починаючи з першого засідання Ради, у парламенті має запрацювати «Великий брат» — система моніторингу голосувань депутатів. За її допомогою у «Слузі народу» хочуть відстежувати появу неформальних депутатських груп і мінімізувати політичну корупцію. Моніторити «Великий брат» буде всіх, а не лише «слуг».