Обвал мосту в Харкові: «Укравтодор» звинуватив в інциденті перевантажені фури

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) заявило, що обвал шляхопроводу через залізницю в с. Пісочин (обʼїзна Харкова) стався через динамічний удар перевантаженої фури. Про це повідомляє пресслужба компанії, передає Інтерфакс-Україна.

«За попередніми даними, руйнування сталося через суттєве перевантаження однієї з фур, що пересувалися мостом, унаслідок чого відбулося зміщення плити і руйнування конструкції. Зміщення конструкції, за попередньою інформацією, міг спричинити динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях у межах місця руйнування», — йдеться в повідомленні.

Остання перевірка шляхопроводу проводилася в травні 2018 року. Вона показала, що міст є повністю працездатним і до категорії «аварійні» не відноситься.

Тим не менш, правоохоронці відкрили за даним фактом кримінальне провадження.

«За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачено покарання від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років», — повідомив відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.