Протести в Гонконгу: поліція застосувала проти активістів водомети і сльозогінний газ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Під час зіткнень у Гонконзі, які відбулися 25 серпня, проти активістів були застосовані водомети й сльозогінний газ. Про це повідомляє Reuters.

Протестувальники почали ламати «розумні» стовпи з камерами, після чого поліція застосувала водомети, щоб прибрати їх з дороги. У відповідь активісти кидали в правоохоронців цеглу та бензинові бомби.

«Вони витягли цеглини з тротуарів, це загрожує безпеці людей і поліцейських», — йдеться у зверненні поліції.

Крім того, за допомогою водометів поліція хоче розчистити дорогу від барикад, які встановили активісти. Щоб швидше звільнити територію, був розпорошений сльозогінний газ.

  • Внаслідок зіткнень у ніч на 25 серпня, правоохоронці Гонконгу заарештували 29 осіб.
  • Відеохостинг YouTube оголосив про деактивацію 210 відеоканалів, що поширюють неправдиву інформацію про масові протести в Гонконзі.
  • Продемократичні протести тривають у Гонконгу протягом декількох тижнів. Приводом став законопроєкт, що дозволяє екстрадицію в материковий Китай. У минулі вихідні близько 1,7 мільйона людей — чверть населення території — взяли участь у мирному марші. Але зростання насильства супроводжується страхом, що Китай може використовувати свої військові сили, щоб придушити протести.