«Вже встановлюють». У Києві відкриють памʼятник Ігорю Сікорському

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Києві почався процес встановлення памʼятника авіаконструктору українського походження Ігорю Сікорському. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«За кілька днів ми відкриємо в столиці пам’ятник одному з найвидатніших киян — всесвітньо відомому авіаконструктору Ігорю Сікорському. Пам’ятник, виготовлений за підтримки меценатів, вже встановлюють біля аеропорту, що тепер носить ім’я Сікорського (колишній аеропорт «Жуляни»)», — зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Автором памʼятника є архітектор Володимир Журавель, який раніше займався створенням композиції «Діти запускають кораблики», яка встановлена на Поштовій площі.

Сама скульптура виготовлена з бронзи і покрита темно-зеленою патиною. Стоятиме фігура авіаконструктора на гранітній півсфері. Загальна висота памʼятника становитиме 7,2 м.

  • Платформа My Art демонтувала в центрі Києва інсталяцію румунського скульптора Богдана Раци Middle Way у вигляді гігантської синьої руки. Її перевезли до Миколаєва.
  • 27 вересня 2018 року в центрі Києва відкрили арт-обʼєкт Middle Way — гігантську синю руку, яка символізує дружбу та спілкування. Інсталяцію створив румунський скульптор Богдан Раца в рамках проєкту із загальною назвою Moving Monuments («Рухомі памʼятки»). Арт-обʼєкт тимчасово встановили на бульварі Тараса Шевченка — прямо перед постаментом, де раніше був памʼятник Леніну.