Школа в США витратить $48 млн на реконструкцію. Оновлена будівля допоможе дітям сховатися в разі нападу стрільця

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Школа в США витратить $48 млн на реконструкцію. Оновлена будівля допоможе дітям сховатися в разі нападу стрільця

Unsplash / NeONBRAND

Мічиганська середня школа витратить $48 млн на ремонт своїх споруд, що завадить стрілку в разі нападу, пише Insider. Учні середньої школи Fruitport почнуть займатися в кампусі, спеціально призначеному для того, аби вижити в разі перестрілки. Fruitport практично відбудовує кампус з нуля: тепер вигнуті коридори обмежать лінію огляду стрілка, а виступаючі барʼєри можуть використовуватися учнями в якості прикриття.

«При вході всі класні кімнати мають невеликі додаткові коридори, але наші — вигнуті, щоб зменшити площу огляду [потенційного стрілка]», — розповів Боб Шимоняк, співробітник середньої школи Fruitport.

Окрім тіньових зон та зігнутих коридорів, Fruitport також ввела в дію систему контролю доступу, яка може віддалено блокувати кожну кімнату в будинку. Кожен клас відчиняється та зачиняється за допомогою електронного ключа. У разі масової стрілянини співробітник служби безпеки, що перебуває за межами школи, може використовувати контроль доступу, аби зачинити двері та не дати стрілку увійти до класних кімнат. Класи також оснащені ударостійкими вікнами.

Архітектори кажуть, що при роботі над проектом намагалися уникнути створення надмірно воєнізованої атмосфери, що викликає занепокоєння.

Школярі почнуть використовувати деякі частини реконструйованої будівлі з вересня, а всі роботи закінчать до 2021 року.