Матір загиблого бійця «Айдара» не пустили на святкування Дня Незалежності

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Працівники сил безпеки, які відповідають за пропуск запрошених гостей на майдан Незалежності, не пустили на офіційне святкування матір загиблого в 2014 році бійця батальйону «Айдар» Андрія Аболмасова Тамару. Про це вона розповіла журналістам «Радіо Свобода».

«Я була в списках. Мій син був медиком у штурмовому батальйоні «Айдар», у 2014 році він загинув. У мене був прапор, на ньому нічого не написано, лише побажання хлопців, це по смерті сина було написано. Мене з цим прапором не пустили. Вони мені сказали, що я маю лишити цей прапор і пройти. Я не лишу цей прапор. Під цим прапором загинула моя дитина… Я не хочу бути на такому параді», — зазначила вона.

Трохи пізніше до жінки стали підходити представники охорони, які пропонували пройти на захід, але жінка відмовилася.

«Вони казали: “Проходьте, проходьте, проходьте”. Але я вже не пішла, бо, розумієте, що мені вже навіть і не хочеться іти. Я просто його взяла, а мене з ним не пустили. Я піду на другий марш, там, де мені буде зручно», — підкреслила вона.

Хто такий Андрій Аболмасов?

Киянин, активіст Євромайдану. На фронт пішов добровольцем. Був старшим сержантом батальйону «Айдар» і фельдшером медичного пункту. Загинув у боях під Луганськом. Снаряд потрапив у будівлю, де були захисники України. Чоловік прикрив своїм тілом чотирьох бійців — Юрія Надашкевича, Олексія Мельника, Віталія Мороза, а також мінометника з іншого підрозділу, імʼя якого поки невідомо.