В Україні вперше 100 парашутистів склали і перебудували фігуру в небі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу 100 парашутистів з різних країн світу вперше в Україні склали і перебудували фігуру в небі. Про це повідомляє пресслужба Харківського аероклубу ім. В. Гризодубової ТСО України.

«На аеродромі «Коротич» в рамках міжнародного проєкту «The first 100-way in Ukrainian sky» 22 серпня 2019 року зібрана і перебудована формація за участю 100 парашутистів. Досягнення фіксували троє повітряних відеооператорів», — йдеться в повідомленні.

На аеродромі з 19 по 23 серпня 2019 року проходив захід The Ukraine Invitational 100-way, в ході якого в небі зустрілися спортсмени-парашутисти з усього світу. Це була перша спроба під час міжнародного збору парашутистів зібрати в українському небі формацію 100-way. І вже на третій стрибковий день скайдайверам вдалося досягнути мети, а в останній день заходу парашутистам вдалося не просто зібрати, а й перебудувати в небі фігуру. Участь у міжнародних зборах взяли 20 українських парашутистів.

«В Іnvitational BWC в Харкові потрапили ті парашутисти, які мають достатньо досвіду та проявили себе в інших тренувальних зборах, але ще не увійшли до складу «вищої ліги» парашутного спорту. За словами капітанів, вони хотіли подивитися на рівень парашутистів і для них стало приємною несподіванкою, що спортсменам вдалося зібрати формацію. 100- way в небі над Коротичем зібрали 21 серпня», — зазначають організатори заходу.

Постановниками міжнародних стрибків в Україні стали кращі світові капітани, серед яких представник Німеччини Дітер Кірш, Патрік Пасс з Франції, Ян Мілко Хоткінсон з Великої Британії та українець Ілля Балашов.