Вночі: США вимагають від Росії розповісти про вибух під Сєвєродвінськом, YouTube заблокував канали з дискредитацією протестів у Гонконзі, «Зоря» програла у Лізі Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: США вимагають від Росії розповісти про вибух під Сєвєродвінськом, YouTube заблокував канали з дискредитацією протестів у Гонконзі, «Зоря» програла у Лізі Європи

США зажадали від Росії розкрити інформацію про вибух під Сєвєродвінськом

На екстреному засіданні Ради безпеки ООН в. о. постпреда США Джонатан Коен зажадав від Росії розкрити інформацію про «загадковий» вибух, який стався 8 серпня в Архангельській області.

Під час засідання представники Росії та США звинуватили один одного в розвалі Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, Москва попередила про небезпеку нової гонки озброєнь, а представник адміністрації Трампа зажадав, щоб Росія розкрила інформацію про загадковий вибух під Северодвінськом.

«Що саме сталося в Росії 8 серпня? Чому стався вибух? Про яку «систему» йдеться, і з якою метою ця «система» була створена?» — запитав представник США.

YouTube заблокував канали, що дискредитують протести в Гонконзі

Відеохостинг YouTube заблокував 210 каналів, яких звинуватили у «скоординованій операції» з намаганням вплинути на учасників протестів у Гонконзі.

У соцмережі вважають, що кампанія проводилася за замовленням Пекіна. Шейн Гантлі, один із керівників служби безпеки Google, до складу якого входить YouTube, заявив, що кампанію у всіх найбільших соцмережах, судячи з усього, проводили одні й ті самі люди, «повʼязані з Китаєм».

У Празі облили фарбою памʼятник радянському маршалу

Невідомі облили фарбою памʼятник маршалу СРСР Івану Конєву в Празі. Фарбою облили і постамент, на якому стоїть памʼятник, а біля підніжжя написали: «Ні кривавому маршалу, ми не забудемо» і дату «1968».

«Ми отримали повідомлення про пошкодження памʼятника. Правоохоронці обстежать відбитки ніг і вивчать записи з камер спостереження, щоб знайти виконавців», — сказав Ян Данек, прессекретар празької поліції. Наголошують, що це не перший випадок пошкодження памʼятника.

«Зоря» програла в Лізі Європи

Луганська «Зоря» програла перший матч раунду плей-оф Ліги Європи УЄФА. Гра проходила в Барселоні проти місцевого «Еспаньола». Луганчани першими відкрили рахунок у матчі — це зробив Кочергін на 38-й хвилині. Проте в другому таймі «Зоря» пропустила тричі: від Ферейри (57-ма хвилина), Хаві Лопеса (79-та) і Варгаса (81-ша). Підсумковий рахунок — 3:1 на користь іспанської команди. Матч-відповідь відбудеться 29 серпня.