Портнов назвав «брехнею» заяву Горбатюка про вплив Адміністрації президента на суди під час Майдану

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Колишній перший заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов назвав «брехливими» заяви керівника управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка про те, що в часи Євромайдану з АП дзвонили суддям та чинили тиск на суди.

«Він [Горбатюк] був призначений для дискредитації політичних опонентів [Петра] Порошенко та легалізації захоплення влади в 2014 році, яка відбулася з метою наживи. У звʼязку з цим він 5 років розповідає одну й ту саму історію, що я дзвонив з нашого управління. Він отримав на перевірку того факту десятки судових санкцій і жодного разу його не підтвердив», — розповів theБабелю Портнов.

За його словами, з Головного управління з питань судоустрою АП ніхто не був уповноважений і ніхто не телефонував керівникам судів з приводу арештів активістів Майдану.

«Це не мало навіть теоретичного сенсу, тому що судді абсолютно законно брали під варту учасників масових заворушень», — сказав Портнов.

Він також стверджує, що не говорив по телефону з суддями Окружного адмінсуду Києва і його голос не може звучати на записах, які є у розпорядженні НАБУ. «Я не розмовляв із суддями Окружного адмінсуду, тому мене не може бути на цих записах. Горбатюк бреше», — запевнив Портнов.