Нардеп Кононенко пояснив «недостовірну інформацію» у власній декларації та пообіцяв її виправити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко спростував інформацію про декларування ним неправдивої інформації. Про це він написав у Facebook.

Він пояснив, що кримінальне провадження, розпочате Національним антикорупційним бюро (НАБУ), базується на рішенні Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами перевірки його декларації 2015 року. При цьому НАЗК, за його словами, у своєму рішенні посилається на документи 2017 року, які зовсім не стосуються періоду, що перевірявся.

«Тобто зараз, у 2019 році, розпочато провадження щодо декларації 2015 року, яку перевіряли, беручи до уваги дані 2017 року. Дуже цікаво», — поскаржився нардеп. Кононенко пояснив, що одна з претензій НАЗК стосується цінного рухомого майна, яке не підлягало обов’язковому декларуванню.

«Ще одне питання виникло щодо транспортного засобу. У 2015 році я надав інформацію про зняття з обліку знищеної автівки, про що в НАЗК було надано довідку з органів ДРТЗ МВС України, в якій зазначалася дата реєстрації авто та деталі взагалі. Згідно з процедурою, у 2016-му автівку було знято з обліку. Можливо, реєстр не встиг оновитися, можливо, у НАЗК не розібралися», — пояснив нардеп.

Говорячи про акціїї підприємств, Кононенко повідомив, що їхню вартість він вказав винятково станом на дату придбання через те, що на момент заповнення декларації з боку НАЗК були відсутні роз’яснення, як правильно заповнювати дані. «Аналогічна ситуація і з курсом валют: я зазначив курс НБУ на момент заповнення декларації, а як виявилося, треба було інакше», — пояснив нардеп.

Також соратник експрезидента Петра Порошенка підреслив, що у ЗМІ фігурує сума у 7,6 млн грн незадекларованих коштів, проте у рішенні НАЗК, яке він отримав, немає жодної суми. Кононенко заявив, що скористається своїм законним правом і внесе зміни до декларації, а тому вважає відкриття провадження передчасним.