Новим командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ призначено Мойсюка

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Новим командувачем Десантно-штурмових військ Збройних сил України призначений Євген Мойсюк. Про це у Facebook повідомив міністр оборони Степан Полторак.

«Вітаю з призначенням командувачем Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майора Євгена Мойсюка! Він неодноразово проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України, тож переконаний — його досвід дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ», — написав Полторак.

Він також зазначив, що за результатами позачергових виборів народних депутатів попередній командувач Десантно-штурмових військ Михайло Забродський був обраний у Верховну Раду.

Хто такий Євген Мойсюк?

Євген Мойсюк у 2004—2005 роках проходив службу у складі українського миротворчого контингенту в Іраку, з жовтня 2008 року по квітень 2009 року — у складі українського контингенту в Косово. У березні 2014 року керував перекиданням Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, яку у Волноваському районі зустріли проросійські бойовики і сепаратисти.

Від грудня 2014-го безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення бойовиками приміщення аеропорту — виведенням особового складу. Пізніше командував оперативно-тактичним угрупованням «Схід». 5 грудня 2018 року присвоєно військове звання генерал-майора.