На час саміту G7 на південному заході Франції будуть уведені безпрецедентні заходи безпеки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Франція готується прийняти 24—26 серпня саміт G7 у Біарріці і вводить по всьому регіону на південному заході країни суворі заходи безпеки. Про це повідомляє RFI.

Французька влада готувалася до можливих безладів завчасно, в тому числі шляхом відстеження потенційно радикально налаштованих елементів. На початку серпня на шляху в Біарріц затримали громадянина Німеччини — він був висланий з країни із забороною на вʼїзд. Для підтримання правопорядку в дні саміту будуть мобілізовані працівники поліції, жандарми та спецпризначенці з усієї країни. Крім того, до охорони порядку залучать армію. Загалом під час проведення саміту буде задіяно 12 тисяч працівників поліції. Очікують на понад 5 тис. гостей, журналістів і представників технічного персоналу.

Повідомляють, що вокзали Біарріца та навколишніх міст будуть закриті, починаючи з пʼятниці, 23 серпня, і до 16-ї години понеділка, 26 серпня. Одночасно буде закритий аеропорт «Біарріц» — усі вильоти і прильоти рейсових літаків перенесуть в аеропорт сусіднього міста По. Також у місті введуть дві зони безпеки. У першій, зоні «посиленої безпеки», зможуть (тільки пішки) пересуватися тільки місцеві мешканці та люди, які працюють у цій частині міста. У другій зоні можна буде вільно їздити на автомобілі.

Крім того, обмеження торкнуться жителів будинків, чиї вікна виходять на будівлі, де проходитимуть офіційні зустрічі. Як наголошують у спеціальному розпорядженні, виданому до саміту, їх можуть змусити закрити вікна, а також заборонити виходити на балкони та тераси.

  • Саміт G7, який відбудеться на південному заході Франції в місті Біарріц 24—26 серпня, пройде на тлі торгової війни США та Китаю й нестабільності фінансових ринків.
  • Цьогорічний саміт G7 є важливим, адже це буде перша можливість для лідерів ЄС і Великої Британії зустрітися в умовах невизначеності щодо питань Брексіту.