Вночі: Німеччина готова до жорсткого Brexit, судно Open Arms відмовилося йти в Іспанію, а Трамп застеріг Китай від розгону протестів у Гонконзі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Радник Трампа підтвердив інтерес глави США до Гренландії

Радник президента США Дональда Трампа з економічних питань Ларрі Кадлоу підтвердив, що американський глава розглядає питання про купівлю острова Гренландія, який належить Данії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Fox News.

За його словами, Трамп вважає острів стратегічним місцем через наявність запасів природних копалин, а також оцінює потенціал Гренландії для бізнесу з нерухомості.

Кадлоу додав, що про перехід острова під юрисдикцію США говорив ще президент Гаррі Трумен, а тому прогнозів щодо розвитку цієї теми не дав.

У Португалії американський Boeing здійснив жорстку посадку

Американський пасажирський літак Boeing 757-200 авіакомпанії Delta Airlines здійснив жорстку посадку на Азорських островах (заморська територія Португалії в Атлантичному океані).

Як повідомляє Lusa, літак при посадці в місті Понта-Делгада пошкодив фюзеляж і шасі.

Через подію ніхто не постраждав. Однак запланований зворотний рейс у США було скасовано.

Німеччина готова до жорсткого Brexit

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова до виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу без угоди, але має намір до останнього моменту шукати рішення щодо Brexit.

«Ми готові до всього, в тому числі до того, що угоди не буде. Проте я в будь-якому разі буду до останнього дня докладати зусилля до того, щоб знайти якесь рішення. Але якщо немає, ми готові і до інших варіантів», — сказала вона, пише Deutsche Welle.

Судно Open Arms відмовилося висаджувати мігрантів у порту Іспанії

Рятувальне судно Open Arms відмовилося від пропозиції влади Мадрида висадити мігрантів в Іспанії через віддаленість порту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Представник гуманітарної організації Proactiva Open Arms заявив, що на борту критична ситуація і дістатися порту «абсолютно неможливо».

Глава Open Arms Оскар Кампс повідомив, що відстань від італійського острова Лампедуза, біля берегів якого зараз знаходиться корабель зі 147 біженцями, до пропонованого порту на півдні Іспанії становить близько 1500 км. Шлях туди зайняв би не менше пʼяти днів.

Трамп застеріг Китай від силового розгону протестів у Гонконзі

Президент США Дональд Трамп застеріг Китай від силового розгону протестів у Гонконзі і загрожує зривом торгових переговорів між країнами.

«Придушення протесту, подібне до подій тридцятирічної давності на площі Тяньаньмень, негативно позначиться на торгових переговорах між КНР і США», — сказав він, виступаючи в Білому домі, пише Deutsche Welle.

Трамп підкреслив, що вірить у здатність голови КНР Сі Цзіньпіна вирішити конфлікт мирним шляхом.