Премʼєр-міністр Пакистану стурбований наявністю ядерної зброї в Індії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Премʼєр-міністр Пакистану стурбований наявністю ядерної зброї в Індії

Iranian Presidency / Handout/Anadolu Agency / Getty Images

Премʼєр-міністр Пакистану Імран Хан заявив, що турбується наявністю ядерного арсеналу у Індії. Перед цим індійський міністр оборони Раджантх Сінгх допустив, що країна відмовиться від доктрини незастосування ядерної зброї першими. Про це премʼєр повідомив у себе на сторінці в Twitter.

«Світ повинен серйозно оцінити надійність і безпеку ядерного арсеналу Індії, який перебуває в руках фашистського і расистського правління премʼєра Нарендри Моді. Це питання має міжнародне значення, а не лише регіональне», — зазначив він.

Що сталося?

Міністр оборони Індії Раджантх Сінгх заявив, що країна перегляне доктрину про незастосування першими ядерної зброї. Про це він заявив після поїздки в ядерний центр Покхаран, де взяв участь у заходах з нагоди першої річниці смерті колишнього премʼєр-міністра Індії Атала Біхарі Ваджпаї.

  • Вибух на військовому полігоні в Архангельській області міг статися в результаті випробування ракетного двигуна, який використовував ядерне паливо.
  • Іран перевищив ліміт запасів низькозбагаченого урану і порушив ядерна угоду (Спільний комплексний план дій з ядерної програми від 2015 року).