«Гліттерний протест»: феміністки Мехіко облили начальника поліції рожевими блискітками та знесли автобусну зупинку

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

У Мехіко спалахнули феміністські протести у відповідь на бездіяльність чиновників щодо розслідування зґвалтувань. Демонстрації стали відомі як «гліттерні протести» після того, як їхні учасниці облили очільника міської поліції рожевими блискітками. Про це повідомляє ABC News.

Жертви зґвалтування були підлітками. Імовірно, злочини скоїли місцеві правоохоронці. Демонстрантки написали слово «ґвалтівники» на стіні поліцейського відділку та зруйнували автобусну зупинку.

На статуї Ангелу, що вшановує незалежність Мексики від Іспанії, зʼявилися написи «Їм усе одно» та «Зґвалтування» яскраво-зеленого, фіолетового та чорного кольору.

Навколо статуї довелося звести дерев’яну огорожу.

Заступниця директора з мистецької спадщини Національного інституту образотворчого мистецтв Долорес Мартінес заявила, що чиновники наразі оцінюють збитки від нападів протестувальниць.

У той же час, Мартінес додала, що Інститут образотворчого мистецтва «поважає свободу слова та пропонує підтримку в діях, що допоможуть викорінити всі форми насильства над жінками».

  • Мерія Барселони направила в муніципальні басейни міста звіт центру з боротьби з дискримінацією, у якому забороняється відмовляти жінкам плавати топлес. Таким чином було прийнято рішення боротися з дискримінацією за статевою ознакою, оскільки чоловіки плавають у басейнах з голим торсом.
  • У Кенії парламентарці Зулейці Хасан наказали залишити залу засідань після того, як вона прийшла на роботу зі своєю пʼятимісячною дитиною. На знак підтримки усі жінки-парламентарки вийшли з зали засідань.