Злива паралізувала Стамбул: рух транспорту зупинено, Гранд-базар евакуювали

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

У Стамбулі через зливу під водою опинилися дороги, тунелі та підземні переходи. Громадський транспорт майже повністю зупинив свою роботу. Про це повідомляє інформагентство DHA.

Також постраждали туристичні обʼєкти в історичному районі Фатіх. Владі Стамбула довелося тимчасово закрити для руху тунель, що зʼєднує дві частини міста під Босфорською протокою. Відмінені всі пороми. На Гранд-базарі затопило крам, який продавці не встигли сховати. Наразі Гранд-базар повністю евакуйовано.

«Через зливу усі поромні рейси в Стамбулі скасовані...затоплено одне з популярних туристичних місць — Гранд-базар в історичному районі Фатіх», — йдеться у повідомленні.

Раніше метеорологи попереджали про значну кількість опадів та погіршення погодних умов, але не очікувалося, що дощі призведуть до таких наслідків.

  • Різкі зміни погоди часто впливають на самопочуття. Що робити, якщо через зміни погоди болить і паморочиться голова або виникає слабкість.
  • На півдні Австралії випало 14 см снігу, що призвело до численних аварій на дорогах. Близько 30 людей були змушені евакуюватися через те, що вітер зірвав дахи з будинків.