Пожежа в готелі Одеси «Токіо Стар»: ДБР порушило справу проти рятувальників

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
Пожежа в готелі Одеси «Токіо Стар»: ДБР порушило справу проти рятувальників

Гіманов Олександр / УНІАН

У суботу, 17 серпня, Державне бюро розслідувань (ДБР) проводить розслідування щодо неналежного виконання обов’язків працівниками Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що призвело до пожежі в готелі Одеси «Токіо Стар» та загибелі людей. Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Наразі слідчими ДБР проводяться слідчі дії для перевірки виконання службових обов’язків працівниками ДСНС України в Одеській області під час здійснення ними перевірок та інших заходів з метою контролю за станом системи протипожежної безпеки», — йдеться у повідомленні.

Розслідування проводять за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

  • У ніч проти 17 серпня на другому поверсі одеського готелю «Токіо Стар» сталася пожежа. На місце пригоди прибули рятувальники. Вогонь охопив близько 1000 кв. м. Було залучено 172 рятувальники та 31 одиниця техніки. Ліквідувати пожежу вдалося під ранок. Загинули 9 людей, 10 перебувають у лікарні.
  • У поліції розглядають три можливі причини пожежі. Перша версія — можливий факт вбивства, після якого був підпал з метою приховання злочину. Друга версія — порушення правил пожежної безпеки. Третя версія — необережне використання вогню відвідувачами готелю.