Китай вивів на орбіту комерційні супутники за допомогою нової ракети

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Китаї вперше в історії вивели в космос супутники комерційного призначення за допомогою нової ракети-носія Цзелун-1. Її розробляла дочірня компанія Китайської корпорації аерокосмічної науки і техніки, передає «Ехо Москви».

Так, ракета стартувала з космодрому Цзюцюань на краю пустелі Бадин-Джаран у пониззі річки Хейхе, провінція Ганьсу. З 1958 до 1984 року це був єдиний космодром КНР.

Усього було виведено три космічних апарати. Перший призначений для дистанційного зондування і вузькосмугової передачі сигналів. Другий — для спостереження за лісовими масивами та океаном. Третій використають для надання послуг інтернету.

  • Гіперзвукові ракети подвійного призначення несуть глобальну загрозу миру та безпеці. Ракети цього типу розробляють Росія, США, Австралія, Китай та інші, а аналітики говорять про необхідність підписання нового договору, який зможе контролювати розробки та застосування ракет в оборонних технологіях.
  • Ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX успішно вивела на орбіту телекомунікаційний супутник AMOS 17 ізраїльського оператора Spacecom.