Кличко звернувся до Зеленського з проханням не позбавляти міста субвенцій через голову Офісу президента

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва і голова Асоціації міст України Віталій Кличко звернувся до Володимира Зеленського та премʼєр-міністра Володимира Гройсмана і просить не позбавляти міста грошей, які були передбачені в держбюджеті на програми соціально-економічного розвитку громад.

Про це повідомляє пресслужба київського мера.

«Асоціація міст України висловлює занепокоєння та переконливо просить вас втрутитися у ситуацію щодо блокування Офісом президента України спрямування з Державного бюджету місцевим бюджетам коштів, визначених у розпорядженнях Кабінету міністрів України. Ці кошти — 10 млрд грн — передбачені у Держбюджеті на 2019 рік, і громади очікують на їх отримання. Зволікання зі спрямуванням фінансування на місця вкрай негативно позначиться на реалізації проєктів у громадах. І через такі затримки територіальні громади можуть не встигнути освоїти кошти до кінця поточного бюджетного року», — сказав Кличко.

За його словами, це не великі кошти для громад, але вони потрібні для будівництва і ремонту шкіл, лікарень та благоустрою вулиць.

«Про яку децентралізацію і самоврядування можна говорити? Якщо міста роблять безправними — спочатку забираючи кошти в Державний бюджет, обіцяючи профінансувати програми соціально-економічного розвитку, а потім роблять усе, аби ці гроші не спрямовувати на місця? Причому вирішують це в Офісі президента», — додав Кличко.