Суд у Москві залишив під арештом 6 українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд у Москві залишив під арештом 6 українських моряків

Anton Novoderezhkin / TASS via Getty Images

Московський міський суд визнав законним продовження арешту шістьом українським морякам, яких росіяни захопили в Керченській протоці в листопаді минулого року. Про це російському агентству ТАСС повідомили в суді.

«Мосміськсуд вирішив залишити рішення суду першої інстанції без зміни, а скаргу шістьох українських моряків — Дениса Гриценка, Андрія Драча, Вʼячеслава Зінченка, Михайла Власюка, Богдана Головаша, Сергія Попова — без задоволення», — сказали в суді. Рішення щодо решти моряків розглядатимуть 21 серпня.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Трьох військових поранили.
  • У Гамбурзі 25 травня відбулося засідання Міжнародного трибуналу з морського права, що розглядало справу про захоплення українських моряків біля берегів Криму. Дії Росії були визнані незаконними, у звʼязку з чим трибунал висунув вимогу звільнити взятих у полон у Керченській протоці українців і захоплені кораблі.
  • Міжнародний трибунал ООН з морського права визначив трьох суддів, які вестимуть судовий процес між Україною і Росією за агресію останньої в Керченській протоці.