Економічна правда: Кабмін на прохання Богдана затримує виплату містам 10 млрд грн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів затримує містам виплату 10 млрд грн на соціально-економічний розвиток на прохання голови Офісу президента Андрія Богдана, пише «Економічна правда».

Уряд не виплачує містам 7,6 млрд грн із фонду регіонального розвитку та 2,5 млрд грн субвенції. Видання зазначає, що 10 липня Кабмін затвердив розподіл частини коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи соціально-економічного розвитку.

Керівник Львівської обласної ради Олександр Ганущин опублікував копію листа за підписом Богдана, у якому той просить уряд призупинити видатки з розподілу частини субвенції на соціально-економічний розвиток до формування нового складу уряду.

Економічна правда

У розмові з виданням Ганущин заявив, що на Львівську область припадає близько 7% невиділених коштів. «Я отримав цей лист через свої канали й уточнив у секретаріаті КМУ, чи відповідає він дійсності. Мені сказали, що відповідає. Я це пояснюю бажанням з боку нової команди притримати все фінансування, а потім прийти і поділити наново», — додав він. Також цю ситуацію підтвердили «Економічній правді» в Асоціації міст України та деякі мери.