У Новій Зеландії знайшли рештки пінгвіна-монстра. Птах був розміром з людину

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Новій Зеландії знайшли рештки пінгвіна-монстра. Птах був розміром з людину

CANTERBURY MUSEUM

Залишки гігантського пінгвіна (Crossvallia waiparensis), який був розміром з людину, знайшли у Новій Зеландії. Після досліджень скамʼянілих кісток птаха науковці дійшли висновку, що він був заввишки 1,6 метра і важив до 80 кг. Про цю знахідку повідомили в новозеландському Кентерберійському музеї.

Палеонтолог Лей Лав знайшов кістки на ділянці викопних робіт у Північному Кентербері у 2018 році. Гігантський пінгвін жив в епоху палеоцену — 56—66 млн років тому. Команда, що складається з кураторів музею Кентербері, доктора Пола Скофілда, доктора Ванеси де Пʼєтрі та доктора Джеральда Майра з природничого музею Сенкенберга у Франкфурті (Німеччина), проаналізувала кістки і дійшла висновку, що вони належать до раніше невідомого виду пінгвінів. Вони також зазначили, що найближчим відомим родичем Crossvallia waiparensis є палеоценський тип Crossvallia unienwillia, який був ідентифікований зі скамʼянілого скелета, знайденого в долині Хреста в Антарктиді у 2000 році.

Доктор Ванеса Де П'єтрі, Пол Скофілд та Джеральд Майр досліджують рештки Crossvallia waiparensis у Кентерберійському музеї.

CANTERBURY MUSEUM

«Коли види Crossvallia були живими, Нова Зеландія та Антарктида дуже відрізнялися від сьогоднішніх — обидві мали набагато тепліший клімат й Антарктида була вкрита лісом», — розповів доктор Пол Скофілд.

Доктор Ванеса де Пʼєтрі, кураторка природознавчого музею Кентербері, говорить, що відкриття другого гігантського пінгвіна з епохи палеоцену є додатковим свідченням того, що ранні пінгвіни були величезними.

Чому гігантські пінгвіни вимерли, наразі невідомо. Одна з теорій — конкуренція з іншими великими морськими ссавцями.

Нині найбільший вид пінгвінів — імператорські, становлять 120 сантиметрів заввишки.