Репер A$AP Rocky відбувся умовним покаранням за бійку в Стокгольмі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний суд Стокгольма засудив американського репера A$AP Rocky до умовного покарання за бійку в кінці червня, пише шведська газета Svenska Dagbladet.

Як зазначає видання, суд не визнав дії музиканта та членів його команди самообороною. «Суд вважає доведеним те, що відповідачі жорстоко поводилися з потерпілим і били його ногами, коли він лежав. Крім того, артист кинув позивача на землю і вдарив його по руці», — повідомили у суді.

Також там зазначили, що судді не визнали доведеним те, що A$AP Rocky діяв у змові зі своєю командою, тому він засуджений тільки за свої власні дії. Втім, двоє інших учасників команди артиста теж отримали умовне покарання.

  • На початку липня в Стокгольмі суд дозволив затримати A$AP Rocky і членів його команди за бійку. Двоє хлопців переслідували музиканта протягом години, після чого між ними і командою A$AP Rocky виник конфлікт, який закінчився бійкою.
  • Через арешт A$AP Rocky організаторам фестивалю Atlas Weekend в Києві довелося замінити його на американського репера A$AP Ferg.
  • 1 серпня суд заслухав свідчення A$AP Rocky, потерпілого і членів команди музиканта, які брали участь у бійці, а також вивчив відеоматеріали з камер спостереження (де був момент бійки) і з телефону, на який знімав інцидент друг музиканта. На суді репер назвав ситуацію божевільною і пояснив, що до останнього намагався не допустити сутички.
  • 2 серпня Окружний суд Стокгольма відпустив A$AP Rockу з-під варти.