Суд зняв електронний браслет із екснардепа Дмитра Крючкова, якого підозрюють у розкраданнях в обленерго

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Соломʼянський районний суд міста Києва зняв електронний браслет із колишнього народного депутата й ексголови правління «Енергомережі» Дмитра Крючкова, який проходить у справі про розкрадання в енергетичній сфері.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Суддя Сергій Коробенко дозволив зняти з Крючкова електронний браслет, але продовжив дію інших його зобовʼязань. Екснардеп, як і раніше, має звітувати про пересування Україною та не може виїжджати за кордон.

Справа Крючкова

Крючков є одним із фігурантів кримінального провадження про корупцію та виведення грошей зі сфери енергетики. У ньому також фігурують бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси й Ігор Кононенко — близький друг і бізнес-партнер президента Петра Порошенка.

Журналісти проєкту «Схеми» оприлюднили записи телефонних розмов із їхньою участю. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від усіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% прибутків від бізнесу, який був предметом домовленостей».

  • 17 квітня Соломʼянський районний суд Києва заарештував Крючкова на 45 діб з заставою 7,11 млн грн. Сторона звинувачення наполягала на утриманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн. Також колишнього парламентаря зобовʼязали здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.
  • 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування стосовно колишнього президента Петра Порошенка і нардепа від БПП Ігоря Кононенка, а також деяких посадових осіб щодо низки імовірних порушень. Це сталося після зустрічі Дмитра Крючкова та глави САП Назара Холодницького.