У Бразилії жінки з місцевих племен вийшли на протест через масову вирубку лісів Амазонії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У столиці Бразилії, місті Бразиліа тисячі жінок з місцевих племен вийшли на протест проти екологічної політики президента Жаїра Болсонаро. Про це повідомляє BBC.

Tuane Fernandes / picture alliance via Getty Images

Жінки занепокоєні вирубкою дощових лісів Амазонії — найбільшого у світі тропічного лісу. Вони називають це «політикою геноциду» і вважають, що знищення природи матиме незворотні наслідки.

Tuane Fernandes / picture alliance via Getty Images

На мітинг жінки вийшли у традиційному одязі та з розмальованою шкірою. У руках вони несли списи та стріли. Йдучи до Конгресу, вони вигукували гасла з вимогою захистити природу.

Tuane Fernandes / picture alliance via Getty Images

Протесту передувало те, що Болсонаро звільнив «за брехню» главу урядового відомства, яке контролює вирубку дерев. Останні статистичні дані відомства показали різке збільшення вирубки лісів у Бразилії.

  • У неофіційному пабліку президента Володимира Зеленського запустили проєкт із боротьби з незаконною вирубкою лісу. Про це йдеться в Telegram-каналі «Zелений ліс», який перепостив акаунт «Ze! Команда».
  • У дикій природі остаточно зникли рідкісні бразильські папуги — малі сині ара (ара Спікса). Головною причиною зникнення стала вирубка лісів, де жили ці птахи. Другою важливою причиною вчені вважають африканських бджіл, які зайняли в районі всі придатні для проживання птахів дупла.