Правозахисники: Проукраїнського студента в «ЛНР» засудили до 6 років за звинуваченнями в тероризмі

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Майже рік тому в окупованому Луганську затримали студента 2-го курсу Сергія Русинова. Як зʼясувала «Східна правозахисна група», хлопця звинуватили в організації діяльності терористичної групи та засудили до шести років увʼязнення.

«Терористична діяльність» Русинова проявлялася в тому, що він був активним у соцмережах і лайкав проукраїнські дописи, повідомляють правозахисники.

«Сергій не внесений до списків на обмін, про нього мало хто знає, але хлопець щиро вірить і підтримує Україну», — йдеться в повідомленні «Східної правозахисної групи».

Зараз Русинов перебуває в Словʼяносербській колонії № 60.

  • Жителя Камишевахи засудили до 5 років позбавлення волі за виконання обовʼязків «голови виборчої комісії» під час незаконного референдуму на підтримку створення самопроголошеної «Луганської народної республіки» у травні 2014 року.
  • Бойовики «ЛНР» не пускають саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) на підконтрольну собі територію біля мосту у Станиці Луганської, щоб ті почали розмінування згідно з домовленостями, досягнутими на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.