У США розпочався суд над ексрадником Обами Крейгом. Він приховав від Мінʼюсту роботу на Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США розпочався суд над ексрадником Обами Крейгом. Він приховав від Мінʼюсту роботу на Януковича

Грег Крейг (праворуч)

The White House / Flickr

У США розпочався судовий процес проти колишнього радника президента Барака Обами Грега Крейга через приховування роботи на проросійську владу в Україні в 2012 році, пише WCBE.

Судовий процес почався у понеділок, 12 серпня, з вибору присяжних. Очікують, що суд триватиме близько 2 тижнів.

Про що йдеться?

У квітні Крейгу висунули звинувачення у приховуванні від Міністерства юстиції інформації щодо його роботи в Україні. Вони стосують діяльності, якою він та його юридична фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom займалися в Україні. Зокрема, юристів наймали для оцінки діяльності на посаді премʼєр-міністра Юлії Тимошенко, що пізніше стало частиною кримінальної справи проти неї. За даними слідства, Крейг отримав за свою роботу не менш ніж $4 млн, не повідомивши про це Міністерству юстиції і порушивши тим самим закон про реєстрацію іноземних агентів.

  • Вашингтонський політичний консультант Семюел Паттен, який допоміг спрямувати іноземні гроші на інавгурацію президента США Дональда Трампа, був засуджений до 3 років з випробувальним терміном без тюремного увʼязнення за незаконну лобістську діяльність. Паттена визнали винним у незаконному лобіювання від імені української політичної партії «Опозиційний блок», а також за обхід заборони на іноземне фінансування інавгураційного комітету.