МЗС України засудило поїздку Путіна до Криму, під час якої він катався на мотоциклі з коляскою

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
МЗС України засудило поїздку Путіна до Криму, під час якої він катався на мотоциклі з коляскою

kremlin.ru

Міністерство закордонних справ України засудило неузгоджене перебування президента Росії Володимира Путіна в окупованому Криму в суботу, 10 серпня.

«Ця поїздка, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною відвідання російськими посадовцями тимчасово окупованого регіону України, є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави», — йдеться в заяві МЗС.

У суботу в Севастополі відбулося байкшоу «Тінь Вавилона», організоване «Нічними вовками». Президент РФ Володимир Путін очолив колону байкерів — він у шкірянці сів за кермо триколісного мотоцикла «Урал».

У колясці його байка також був «голова Ради міністрів» окупованого Криму Сергій Аксьонов, відомий як «Гоблін». Також президента супроводжував «т. в. о. губернатора» Севастополя Михайло Развожаєв. Під час шоу байкери подарували Путіну хутряну шапку «Нічних вовків».

  • Байкшоу «Тінь Вавилона» мотоклубу «Нічні вовки» — 11-те за рахунком серед тих, що проводилися в Криму. Вперше воно відбулося 2009 року. Шоу «Нічних вовків» ґрунтуються на сюжетах з радянської та російської історії, як правило, повʼязаних з важливими військовими перемогами.
  • «Нічні вовки» — російська організація, що обʼєднує до 5 тисяч мотоциклістів. Вони активно беруть участь у пропагандистських заходах на підтримку Путіна. Вони також брали активну участь у вторгненні Росії до Криму, через що потрапили під санкції США.