Начальник Генштабу звільнив із лав ЗСУ генерал-майора Назарова, засудженого за катастрофу Іл-76

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Начальник Генштабу звільнив із лав ЗСУ генерал-майора Назарова, засудженого за катастрофу Іл-76

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак підписав рапорт про звільнення з лав Збройних сил України генерал-майора Віктора Назарова. Про це 10 серпня у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Назаров насправді вів замість Муженка [колишнього начальника Генштабу] більшу частину роботи з документами в Генштабі, міжнародний блок, був другою за впливом людиною, одночасно виконував обовʼязки першого заступника начальника Генштабу», — повідомив Бутусов.

Назаров командував штабом АТО на території Донецької і Луганської областей у 2014 році, коли сталася катастрофа Іл-76 в Луганську.

«Назаров у 2014-му командував штабом АТО на території Донецької і Луганської областей. У цій ролі він брав і ставив підпис під усіма управлінськими рішеннями. Його позиція була багато в чому визначальною в таких операціях, як відправлення Іл-76 в Луганський аеропорт, операції в секторі «Д» під Іловайськом».

27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав Назарова винним у службовій недбалості, яка призвела до загибелі льотчиків і десантників з літака Іл-76 в Луганському аеропорту. Його засудили до 7 років позбавлення волі, Назаров подав на апеляцію.

Також він є одним з фігурантів справи щодо Іловайська.

За словами Бутусова, Назарову після звільнення можуть нарахувати високу пенсію.

«За останній рік, згідно з наказом колишнього НГШ Віктора Муженка, Назарову нараховувалися премії на рівні зарплати начальника Генштабу, так що пенсія буде нарахована висока, зважаючи на ці цифри», — зазначив журналіст.