Вночі: Трамп обрав главу Нацрозвідки, есмінець ВМФ США увійшов у Чорне море, українські клуби розпочали з нічиїх у Лізі Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Трамп обрав главу Нацрозвідки, есмінець ВМФ США увійшов у Чорне море, українські клуби розпочали з нічиїх у Лізі Європи

Джозеф Магваєр

Al Drago / Getty Images

Трамп вибрав тимчасового главу Національної розвідки

Президент США Дональд Трамп повідомив, що посаду виконувача обовʼязків директора Національної розвідки США обійме голова Національного антитерористичного центру Джозеф Магваєр.

«Я радий повідомити вам, що шановний Джозеф Магваєр, нинішній директор Національного антитерористичного центру, буде призначений виконувачем обовʼязків директора Національної розвідки з 15 серпня», — написав Трамп у своєму твіттері. Він висловив упевненість, що Магваєр виконає «велику роботу».

Україна пропустила через своє небо російський літак

Boeing 738 російської авіакомпанії «Глобус» пролетів над Україною, незважаючи на заборону на появу літаків РФ в українському небі.

Як повідомили в Украерорусі, пілот рейсу з італійського міста Барі до Москви запросив дозвіл на проліт враховуючи грозу, яка в цей момент вирувала над Білоруссю і Польщею. «Ми діяли в межах міжнародних стандартів та рекомендованої практики ІКАО і рішення Ради безпеки польотів Державіаслужби для безпеки повітряного руху та уникнення аварійної ситуації під час польоту. Для Украероруху як для національного провайдера аеронавігаційного обслуговування безпека польотів повітряних суден у повітряному просторі України залишається в пріоритеті», — зазначили у відомстві.

Есмінець ВМФ США увійшов у Чорне море

Есмінець ВМС США USS Porter пройшов у Чорне море через Босфорську протоку. «Есмінець Porter DDG78 почав перехід в Чорне море. Це вже вшосте в 2019 році, коли там перебуватиме корабель ВМФ США», — йдеться в повідомленні. Наголошують, що присутність військових кораблів необхідна для зміцнення безпеки в регіоні.

Українські клуби стартували в Лізі Європи з нічиїх

Футбольний клуб «Маріуполь» зіграв унічию з нідерландським «АЗ Алкмаар» в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи УЄФА. Гра проходила в Одесі, на стадіоні «Чорноморець». Командам не вдалося відзначитися, гра завершилася з рахунком 0:0.

Інший український клуб — «Зоря» — зустрічався з болгарським «ЦСКА». Гра проходила в Софії, на стадіоні «Васіл Левскі». Рахунок відкрив гравець болгарської команди Евандро (13-та хвилина), луганчани зрівняли рахунок під кінець першого тайму. Це з пенальті зробив Юрченко (45-та хвилина). Матчі українських клубів відбудуться 15 серпня.