Росія показала новий безпілотник «Мисливець», а в США його назвали клоном старих стелс-дронів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На початку серпня Міністерство оборони Росії повідомило про перший політ важкого ударного безпілотника С-70 «Мисливець», який тривав близько 20 хвилин на висоті 600 м.

У російському відомстві заявили, що безпілотник розроблявся з 2012 року, і його кінцева версія практично непомітна для радіолокаційних засобів виявлення завдяки «спеціальним технологіям». Над створенням безпілотника працювали компанії «Сухой» та «МиГ». Розробники стверджують, що 20-тонний С-70 може розганятися в польоті до 1,4 тис. км/год, а також нести різні види озброєння.

Як пише The Drive, у США проте російську новинку зустріли скептично і назвали її клоном старих американських дронів та літаків.

Конструкція крила С-70 могла бути запозичена у малопомітного ударного літака F-117 Nighthawk (випускали в 1980-х) і стелс-дрона RQ-170 Sentinel (2007 року виробництва). При цьому, технології RQ-170 Sentinel у Росію могли потрапити з Ірану, у якого є в розпорядженні такі дрони. Американці втрачали ці дрони раніше біля кордонів Ірану та в Афганістані.

Іран, як союзник Росії, міг надати російським інженерам RQ-170 Sentinel для вивчення. Цілком можливо, що С-70 має дуже схожу «начинку» з RQ-170.