Денісова прийшла на допит до ГПУ у справі Окружного адмінсуду

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Уповноважена Верховної Ради з питань прав людини Людмила Денісова прийшла на допит до Генеральної прокуратури у справі суддів Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це theБабелю повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

За його словами, допит ще триває. Згідно з повісткою, яку ГПУ оприлюднювала раніше, Денісову запрошували на 11:00.

Її допитують як свідка у справі.

Як повідомив theБабелю адвокат Андрій Тарасов, слідство заборонило йому і Денисовій розголошувати будь-яку інформацію про допит, навіть ту про яку знали до цього.

  • 2 серпня Генеральна прокуратура вручила підозри головному судді Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, суддям Євгену Аблову та Ігору Погрібніченку, а також судді Суворовського районного суду Одеси Івану Шепітку.
  • Правозахисники вимагають від уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової скласти свої повноваження через заяву директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, у якій ішлося, що Денісова допомогла голові Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлу Вовку провести до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів члена в обмін на скасування трьох протоколів Національного агентства з питань запобігання корупції. Денісову вже викликали на допитяк свідка.
  • Раніше повідомляли, що Генеральна прокуратура та Національне антикорупційне бюро підозрюють суддів Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) у втручанні в роботу державних органів.