Зеленський зателефонував Путіну із закликом вплинути на бойовиків. Планує сьогодні розмови з Меркель і Макроном

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну із закликом вплинути на бойовиків після загибелі на Донбасі чотирьох українських військових. Про це він розповів після наради з керівниками українських силових відомств.

«Я зранку терміново подзвонив президенту Путіну і сказав, що це [загибель українських військових] нас не наближує до миру. Я дуже вас прошу вплинути на «ту сторону», щоб вони припинили вбивства наших людей», — сказав Зеленський.

Крім того, Зеленський у розмові заявив про необхідність скоротити терміни будівництва мостового переходу біля Станиці Луганської та обговорив з Путіним звільнення українських полонених.

Як пізніше повідомила пресслужба президента, сторони обговорили діалог в рамках Тристоронньої контактної групи. «Зеленський підкреслив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України», — повідомляє пресслужба.

Зеленський також анонсував можливі телефонні розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Емманюелем Макроном. Також український президент не виключив дострокове завершення свого візиту до Туреччини, який має початися у середу, 7 серпня.

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак розповів, що українські військові загинули від пострілу ручного гранатомету, який супроводжувався 82-мм снарядом. Постріл влучив саме у те місце, де військові проводили інженерні роботи.

  • У середу, 7 серпня, стало відомо, що Зеленський проводить термінову нараду з керівниками силових відомств у звʼязку з загибеллю напередодні чотирьох бійців на Донбасі.
  • 6 серпня в зоні Операції обʼєднаних сил загинули четверо українських військових. Як повідомили в Міноборони, бойовики з 00:45 протягом майже години застосовували БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи бійців сил ООС біля Богданівки Донецької області. О 10:20 бойовики розпочали обстріл з ручного протитанкового гранатомета поблизу Павлополя.