На одних із найскладніших велоперегонів Європи вперше перемогла жінка. Вона проїхала понад 4 тис. км за 10 днів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

24-річна Фіона Колбінгер з Німеччини стала першою в історії жінкою, яка перемогла у Трансконтинентальних перегонах Європи — спортивних змаганнях, що вважаються одними з найскладніших для велосипедистів.

Про це повідомляє CNN.

Маршрут, який мали подолати учасники перегонів, простягається на 4 тис. км і проходить через Австрію, Болгарію, Боснію, Хорватію, Францію, Італію, Косово, Сербію, Словенію та Швейцарію. Колбінгер вдалося вирватися вперед на самому початку гонки та втриматися лідеркою до кінця. Увесь шлях зайняв у дівчини 10 днів, 2 години та 48 хвилин.

Загалом у змаганнях брали участь 265 велосипедистів, лише 40 із них — жінки.

«Коли я їхала на перегони, я думала, що, можливо, я можу бути стати кращою серед жінок, але ніколи не думала, що зможу виграти всю гонку», — сказала дівчина.

Трансконтинентальні перегони Європи проводять сьомий рік поспіль.

  • 4 серпня французький винахідник, колишній чемпіон з водних лиж Френкі Запата здійснив перший у світі успішний переліт через протоку Ла-Манш на власноруч зробленому флайборді (Flyboard Air).
  • Футбольний матч за Суперкубок УЄФА серед чоловіків вперше в історії судитиме жінка. Цю роль виконає рефері з Франції Стефані Фраппар. Разом із нею в команді будуть дві напарниці — француженка Мануела Ніколозі й ірландка Мішель ОʼНіл. Четвертим у команді суддів буде чоловік — рефері з Туреччини Джюнейт Чакир.
  • Українська студентська збірна перемогла на спортивних змаганнях First European Universities Combat Games у Хорватії.