Стрілянина в Ель-Пасо: кількість жертв зросла до 21, а Трамп розпорядився посилити покарання за масові вбивства

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Стрілянина в Ель-Пасо: кількість жертв зросла до 21, а Трамп розпорядився посилити покарання за масові вбивства

Люди очікують на свою чергу здати кров жертвам стрілянини у Ель-Пасо, 4 серпня 2009 року.

Mario Tama / Getty Images

В результаті стрілянини в американському Ель-Пасо (штат Техас) у торговому центрі Walmart помер ще один потерпілий. Кількість жертв зросла до 22 осіб.

Як повідомляє Fox News, жертви 21-річного Патріка Крусіуса померли в лікарні від отриманих кульових поранень.

Президент США Дональд Трамп дав указ Міністерству юстиції підготувати законопроєкт, який дозволить у короткі терміни застосовувати смертну кару стосовно винних у масових вбивствах на ґрунті ненависті.

«Ті, хто скоює злочини на ґрунті ненависті та масові вбивства, будуть засуджені до смертної кари, і ця вища міра покарання буде застосована швидко, рішуче, без довгих років непотрібних зволікань», — сказав він, виступаючи в Білому домі.

Трамп також закликав посилити законодавство у сфері обігу зброї та гарантувати, що особи, які «становлять загрозу для громадської безпеки, не будуть мати доступу до вогнепальної зброї, а якщо вони і будуть його мати, тоді щоб цю зброю можна було б швидко вилучити».

Президент США зазначив, що інтернет і компʼютерні ігри дуже впливають на радикалізацію американської молоді та закликав припинити «вихваляння насильства». «Наш народ повинен засудити расизм, нетерпимість і білий супрематизм. Ці зловісні ідеології необхідно перемогти», — сказав Трамп.