Китай відповів США на нові мита. Призупинено імпорт сільськогосподарської продукції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Китай відповів на погрози президента США Дональда Трампа про введення мит і доручив держкомпаніям призупинити імпорт сільськогосподарської продукції. Китайський уряд також знизив курс юаня.

Про це пише Bloomberg.

Очікують, що такі кроки викличуть ще більше невдоволення Трампа. Раніше він неодноразово критикував Китай за ручне управління курсом юаня та за те, що КНР не виконує обіцянку наростити закупівлі американської сільгосппродукції.

Валюта та акції багатьох країн упали через побоювання затяжного конфлікту між Китаєм і США. Очікують, що це сильно вплине на світове економічне зростання.

Курс юаня на материковому Китаї впав на 1,3% — до 7,0320 за 1$. У Гонконзі курс упав на 1,9%.

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що з 1 вересня майже на весь імпорт з Китаю буде встановлена 10-відсоткове мито. Йдеться про товари, ще не обкладені зборами.
  • Між Китаєм і США триває так звана торгова війна — після приходу Дональда Трампа в Білий дім країни підвищують тарифи на імпорт товарів один одного. У липні 2018 року США запровадили 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь запровадив аналогічні мита на 659 груп товарів зі США. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він запроваджує загороджувальні барʼєри для іноземних товарів, оскільки вважає, що це допоможе американським виробникам. Пізніше країни почали вводити двосторонні мита майже кожні два місяці.