Вночі: третя за добу стрілянина у США, у роботі Facebook та Instagram стався збій, у Каїрі в ДТП загинули майже 20 осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США сталася третя за добу стрілянина

В одному з парків Чикаго, у центрі міста, сталася стрілянина, внаслідок якої було поранено 7 осіб. Очевидці вказують на те, що стріляли з автомобіля, який проїжджав повз. Серед постраждалих — чотири чоловіки та три жінки, у віці від 19 до 25 років. Постраждалих госпіталізували, стан одного з них оцінюється як критичний.

За даними поліції, злочинець вів вогонь із чорного спорткара Chevrolet Camaro. Правоохоронці розшукують зловмисника.

У роботі Facebook та Instagram стався масштабний збій

Користувачі Instagram і Facebook по всьому світу масово скаржилися на збої у роботі соціальних мереж. Найбільша кількість скарг щодо Instagram стосувалася проблем зі стрічкою новин, розміщенням публікацій, входом у додаток, переглядом Stories. Про перебої з доступом звітували переважно в Західній Європі та США.

У користувачів Facebook теж виникли труднощі зі стрічкою новин. Крім того, люди скаржилися, що соцмережа взагалі не працює, або на те, що не можуть увійти до свого акаунту чи вести трансляції. Збій у роботі Facebook виник у Японії, Південно-Східній Азії, США та Західній Європі. Проблеми з соціальними мережами Facebook та Instagram також спостерігалися в Україні.

Близько 20 людей загинули через вибух після ДТП в Єгипті

Не менше 19 людей загинули внаслідок вибуху, що стався в ніч на 5 серпня біля Національного інституту раку Єгипту в центрі Каїра. Ще 30 людей отримали поранення.

Вибух стався після того, як один автомобіль зіткнувся з трьома іншими. Прокуратура Єгипту розслідує причини інциденту, але офіційної заяви, що вибух може бути терактом, не надходило.

Український телеканал припинив мовлення через кібератаку

Чорноморська телерадіокомпанія піддалася кібератаці. У ТРК вважають, що атака була підготовлена, оскільки одночасно були виведені з ладу всі ключові елементи управління ефіром, а також усі резервні копії та запасні інструменти. Це призвело до серйозного збою в роботі, і тепер ефір може бути недоступний до 8 серпня.

Команда ТРК намагається відновити працездатність обладнання. У Чорноморській ТРК напад повʼязують із професійною діяльністю телерадіокомпанії, зокрема з висвітленням теми конфлікту України і Росії.